Se billeder fra intimkoncert med NOAH

NOAH_intimkoncert_Radio-Viborg_Webbanner_1024x615px

Radio Viborg præsenterede intimkoncert med NOAH

– onsdag den 28. november kl. 20 hos Volkswagen Viborg.

 

Det var en fantastisk aften med én af Danmarks mest inderlige sangere og sangskriver, NOAH. En aften, hvor han præsenterede sine sange og fortalte om tankerne bag.

Det var ikke muligt at købe billeter til intimkoncerten. I stedet kunne du vinde dem i Go’morgen Midtjylland på Radio Viborg – og på vores Facebook og Instagram.

SE BILLEDER fra intimkoncerten på Radio Viborgs Facebookside

Manden bag – eller i front, om man vil – hedder faktisk i virkeligheden Troels Gustavsen. Han dannede i 2008 duoen NOAH sammen med Lasse Dyrholm. Efter hitsingler som “Alt er forbi” og “Over byen” forlod Lasse i 2015 det lille musik-kollektiv.

Udefra set, skete det måske nok rimelig stille og roligt. Men på den seneste NOAH-single, “Undskyld”, får vi fortællingen om, at det var langt mere dramatisk. Troels fortæller om bruddet:

Musikken, der altid havde bundet os sammen, skubbede os længere fra hinanden. Vi kunne ikke mere ses som venner – alt vi gjorde sammen, handlede om at skrive nye hits til radioen. Skrivekriser, tidspresset der voksede og forsøget på at opretholde succesen endte med, at vi fejlede på vores venskab. Spydige bemærkninger og korte lunter lå hele tiden som en tikkende bombe i lokalet, når vi mødtes.

En aften efter en bytur, er vi på vej hjem i en taxa til din lejlighed for at overnatte. Skænderiet opstår over en bagatel eller en ligegyldig uenighed. Vi er berusede, og følelserne og ordene får frit løb hele vejen ind i opgangen og ind i elevatoren. Dørene lukker bag os. På vejen op knækker filmen, som når et fly bryder lydmuren. Jeg tager fat i din jakke, og skubber dig ind mod elevatorvæggen. Alt er stille i et sekund. Dine øjnes forbavselse til de rynkende øjenbryn, og du skubber mig væk.

Jeg står selv lidt overrasket tilbage alene i elevatoren, som en der lige er vågnet fra en drøm. Jeg hører lyden af nøgler og en dør der går op. Vakler ud af elevatoren og rundt om hjørnet, med tankerne om hvad jeg skal sige. Pludselig flyver min taske ud på gangen. Jeg ser dit vrede blik og døren der smækker med et brag. Nu står jeg her, med minderne om en ven. Undskyld, Lasse. Et venskab blev spoleret for en drøm.

 

Siden de to gik hver til sit i 2015, er det blevet til NOAH-singler som “Vi brænder”, der var den officielle danske OL-slagsang i 2016.

Samme år deltog Troels Gustavsen også i det populære TV 2-program “Toppen af Poppen” sammen med navne som Peter A.G., Hanne Boel, Ida Corr og Lau Højen fra Carpark North.

 

Radio Viborg intimkoncert med NOAH – blev præsenteret i samarbejde med

VOLKSWAGEN VIBORG   –   PLUSBOG.DK   –   SPAREKASSEN THY