Grill-Pers påskekylling og lam – se opskrifter her

220318grill

Go’morgen Midtjylland på Radio Viborg varmede op til påsken og kom med gode tips til klassisk påskemad med et twist, da “Grill-Per” var på besøg.

Per Aastradsen fra Vorde har været på både det danske grill-landshold og flere andre succesfulde grillteams igennem flere år. Derfor fik han for år tilbage tilnavnet “Grill-Per” af radioværterne.

Denne gang stod menuen på klassiske påske-retter, nemlig lam og kylling. Men istedet for den klassiske lammekølle, blev der grillet lammeculotte – krydret a la Marokko. Og de saftige kyllingelår blev serveret med en kraftfuld, men samtidig let kølende, bluecheese creme.

Det hele er i øvrigt ganske nemt at gå til. Se opskrifterne her:

Lammeculotte Marokko-style

Rub / krydderiblanding:
2 spsk Santa Maria-peberblanding
1 spsk løgpulver
1 spsk hvidløgspulver
½ spsk spidskommen
1 spsk paprika
1 spsk groft salt
1/4 tsk kanel

Glasering:
65 g Dijon-sennep
75 g akaciehonning
2 spsk lammerub

Sådan gør du:
Culotte trimmes for det værste fedt. Påfør rub på hele culotten, lad hvile minimum 30 minutter.
Grilles indirekte til kernetemperatur på 58 grader, hvorefter glaseringen smøres på og culotten grilles videre til 60.
Samlet grilltid er ca. 35 minutter. Herefter skal kødet hvile ca. 10 minutter før servering.

Grillede kyllingelår

Kom kyllingelårene i en pose, tilsæt en god slat BBQ-sauce. Brug bare din yndlingssauce, færdigkøbt eller hjemmelavet. Dog ikke alt for sød, men gerne med lidt chili. Grill-Per brugte en honning/habanero sauce.
Lad lårene trække i saucen mindst 30 minutter, gerne længere.
Grilles indirekte til kernetemperaturen er omkring 70 grader, det tager ca. 35 minutter. Lad gerne hvile i 5-10 minutter, før lårene serveres med bluecheese cremen.

Bluecheese creme

God mayonnaise blandes med blåskimmelost og løgpulver, moses sammen med en gaffel og smag til med salt og peber.
Blandingsforhold bestemmer man til dels selv, Grill-Per brugte følgende mængder:
200 g fuldfed mayo (som Heinz eller Hellmann’s)
100 g blåskimmelost
1 tsk løgpulver