Se alt om awardshowet her

BB2024 web 2

Årets udgave af Byens Bedste i Viborg er slut. Stort tillykke til alle vinderne – men også til alle, der var nomineret! Alene dét, er et kæmpe skulderklap!

Det hele kulminerede lørdag den 9. marts, da næsten 700 gallagæster var samlet til Byens Bedste Gallafest & Awardshow i Tinghallen.

Du kan herunder se eller gense live-TV fra prisuddelingen, klikke videre til alle artikler på viborgfolkeblad.dk fra aftenen – og selvfølgelig se en oversigt over vinderne.

 


Og vinderne er…

Vi modtog i første omgang hele 4.732 forslag til, hvem der burde nomineres som Byens Bedste 2024 – det var ny rekord! Og så kom der derefter hele 9.622 stemmer på, hvem der skulle vinde – det næsthøjeste antal nogensinde.

 

Her kan du se den fulde oversigt over, hvem der vandt årets titler:

Byens Bedste Bilforhandler: Lindholm Biler

Byens Bedste Café: Café Baghuset

Byens Bedste Dagligvarebutik: Meny Fabrikvej

Byens Bedste Frisørsalon: Obitsø Frisørsalon

Byens Bedste Gå i byen-sted: Latinerly

Byens Bedste Kulturoplevelse: Jul i Viborg

Byens Bedste Pengeinstitut: Vestjysk Bank

Byens Bedste Restaurant: Brygger Bauers Grotter

Byens Bedste Specialbutik: Dahls Vinhandel

Byens Bedste Takeaway: What The Fish

Byens Bedste Til Ham: Wagner

Byens Bedste Til Hende: Tine Lund

Byens Bedste Tilgængelighed: Bilka Viborg

Byens Bedste Kvindelige Ekspedient: Sanne Krogh Poulsen, Sportigan

Byens Bedste Mandlige Ekspedient: Jakob Stisen, Nytorv 11

Byens Bedste Butik: Dahls Vinhandel

Radio Viborg Prisen: Helle Sørensen, direktør i Vi er Viborg

Se stemningen fra aftenen:

 


Links til alt om festen

BEMÆRK: Nogle af artiklerne kræver betalt abonnement til viborgfolkeblad.dk, mens andre kan læses af alle.

LINK: Se eller gense hele awardshowet som video

LINK: Stort galleri fra gæsternes ankomst på den røde løber

LINK: Kort overblik og stemningsbilleder

LINK: Kort kommentar fra alle vinderne

LINK: Vinder-reaktion: Det er vigtigt for os

LINK: Vinder-reaktion: Det vil jeg fandeme næste år også! 

LINK: Vinder-reaktion: Jeg blev virkelig glad – måske også mere end jeg lige havde regnet med

LINK: Vinder-reaktion: Det her er jo ikke nogen solo-præstation

LINK: Leder: I løb med priserne, men det er os, der vinder

 

 


BYENS BEDSTE 2024 – I SAMARBEJDE MED:

 

 

 


 

Mere om Byens Bedste 2024

Herunder kan du læse mere baggrund om Byens Bedste 2024.

 

I alt 16 kategorier

Vi skulle finde vindere i 16 forskellige kategorier. De 15 af dem er gengangere fra tidligere år, mens en enkelt kategori var ny – nemlig Byens Bedste Tilgængelighed.

Prisen til Byens Bedste Tilgængelighed blev givet i samarbejde med Viborg Handicapråd og er det skulderklap til de steder, der med fokus på blandt andet fysisk, psykisk og kommunikativ tilgængelighed sikrer at alle – også personer med et fysisk eller psykisk handicap – har mulighed for at handle og opleve på lige fod med alle andre.

LINK: Se mere info om alle 16 kategorier her..

 


 

Hvordan findes de nominerede og vinderne?

Man kan i perioden fra tirsdag den 9. januar klokken 15.00 til torsdag den 25. januar klokken 23.59 komme med forslag til, hvem man mener skal nomineres som Byens Bedste 2024. Årets jury udpeger derefter de nominerede på baggrund af de indkomne forslag. Jury skal udpege minimum tre og maximalt fem nominerede i hver kategori.

De nominerede udvælges på baggrund af både antal modtagne forslag og indholdet i dem. Vi opfordrer derfor til, man lige bruger et par minutter på at skrive en egentlig begrundelse, fremfor eksempelvis bare at skrive at “de er gode”. Altså skrive et eller flere argumenter om, hvorfor de er gode. Hvorfor du mener, at det er Byens Bedste.

Grunden til at det ikke kun er antallet af indstillinger der afgør, hvem der bliver nomineret, er først og fremmest for at minimere risikoen for snyd. Eksempelvis for at undgå at en butik bliver nomineret ene og alene på baggrund af helt enslydende indstillinger, der er indsendt igen og igen. Derudover er tanken at nuancere den fordel, en større butik som udgangspunkt vil have – i form af at få flere indstillinger, på grund af sin størrelse. Med en jury, der kigger på både antal og indhold, er tanken at en lille og en stor butik i højere grad kæmper ligevægtigt på kvaliteten, end hvis det alene blev kigget på antallet af indstillinger.

Alle nominerede bliver offentliggjort fredag den 9. februar, hvor afstemningen om, hvem der skal vinde, også starter. Denne afstemning kører frem til søndag den 3. marts klokken 16.00.

De endelige vindere findes på baggrund af to afstemninger: Dels den store offentlige afstemning her på hjemmesiden – og dels en afstemning i “Byens Bedste Jury”. Juryen består af fem personer med godt kendskab til Viborgs handelsliv, nemlig Helle Sørensen (direktør, Vi er Viborg), Helle Rahbek (indehaver af Viborg Netværk), Ole Anders Petersen (formand for Vision Viborg Kultur- & Idrætsfond), Martin Linnemann Krogh (salgschef, Mediehuset Viborg) og Jesper Holm-Pedersen (formand for Vi er Viborg).

Vinderen i kategorien Byens Bedste Tilgængelighed findes ligeledes på baggrund af både den offentlige afstemning og en juryafstemning. Her består juryen dog af Mads Georgi (formand for Viborg Handicapråd), Peder Toft (Mediehuset Viborg), Anne Hermann (Vi er Viborg) og Mogens Lindhard (Head of Global Social Responsibility hos Grundfos og Formand for Det Centrale Handicapråd).

Hver af de to afstemninger tæller for halvdelen af det samlede resultat. Ender det med at to nominerede står “lige” efter de to afstemninger, er det den store offentlige afstemning, der tæller mest. Altså vinder den nominerede, der klarede sig bedst i den offentlige afstemning.

Vinderne kåres ved Byens Bedste Gallafest & Awardshow lørdag den 9. marts. Du kan på aftenen følge med i, hvem der finder, på www.viborgfolkeblad.dk

 

Generelt om Byens Bedste 2024 i Viborg:

 • Kun butikker og restaurationer i Viborg – og medarbejdere i disse – kan indstilles. Det vil sige, at lokaliteten skal være beliggende indenfor byskiltet.
 • Det er ikke tilladt selv at indstille den samme kandidat flere gange i samme kategori, eller at foretage en egentlig organisering af indstillinger. Det er dog tilladt, både som privatperson og firma, at opfordre andre til at indstille en bestemt kandidat.
 • Du skal ved indstilling og afstemning udfylde felterne om dig selv med dine korrekte informationer. Ved mistanke om snyd, forbeholder vi os retten til at diskvalificere indstillinger og stemmer.
 • Der er muligt for at indstille kandidater fra tirsdag den 9. januar klokken 15.00 og frem til torsdag den 25. januar 2023 klokken 23.59. Det sker via en formular her på hjemmesiden.
 • Efter nomineringsperioden er slut, udvælger en nedsat jury op til fem nominerede i hver kategori. Det skete på baggrund af antallet og indholdet i de indstillinger, der var modtaget. Det var altså ikke alene antallet af forslag, der afgjorde sagen – men også begrundelserne.
 • Herefter får de nominerede direkte besked og kan begynde at overveje, hvordan de vil gøre opmærksom på deres nominering.
 • Der er i perioden fra 9. februar klokken 06.00 til 3. marts klokken 16.00 offentlig afstemning om, hvem der skal vinde.
 • Man skal i afstemning afgive en stemme i alle 16 kategorier, men kan dog vælge “ønsker ikke at stemme” i de kategorier, man ikke ønsker at være med til at påvirke.
 • Det er kun tilladt at stemme én gang. Man må ikke vende tilbage efterfølgende og stemme igen – heller ikke i de kategorier, man i første omgang undlod at stemme i.
 • De endelige vindere findes på baggrund af to afstemninger: Dels den store offentlige afstemning her på hjemmesiden – og dels en afstemning i “Byens Bedste Jury”.
 • Hver af de to afstemninger tæller for halvdelen af det samlede resultat. Ender det med at to nominerede står “lige” efter de to afstemninger, er det den store offentlige afstemning, der tæller mest. Altså vinder den nominerede, der klarede sig bedst i den offentlige afstemning.
 • Alle vindere offentliggøres ved et stort gallashow for Viborgs handelsliv lørdag den 9. marts 2024.
 • Blandt alle der stemmer, trækkes en tilfældig vinder af et gavekort på 5.000 kroner, der kan bruges i over 130 butikker under Vi er Viborg.
 • Vinderen får direkte besked via mail i dagene 3.-8. marts 2024 og har derefter 24 timer til at svare – ellers bortfalder retten til præmien og en ny vinder trækkes.
 • Ansatte hos Radio Viborg / JFM må ikke stemme. Disse, samt medlemmer af deres husstand, kan ikke vinde gavekortet.